Топола – У организацији Отворене грађанске платформе (ОГП) Глас Србије, у суботу је у Тополи одржана јавна трибина на тему „Децентрализација Србије, услов њеног развоја и будућности”.

На трибини су говорили др Жарко Тодоровић  испред ГГ Најбоље за Пирот, др Мирослав Стојановић  испред Групе Грађана За Крагујевац – Знамо се, др Братислав Чеперковић  представник Удружења Грађана Врњачка иницијатива. Испред Удружења Грађана И ми се питамо говорио је  Зоран Јовић  из Петровца на Млави док је из Групе Грађана Глас Србије за Чачак говорила Весна Јеротијевић.

Тројица Тополаца Мирко Јевтић испред ГГ Нови људи боља Топола, Александар Тодоровић (Топола наша земља) и Александар Глишић (Покрет пољопривредника Србије), такође су се обратили окупљенима.

„Трајемо од 2016. године и сваке године на изборима остварујемо све боље резултате. Тренутно нам је највећи проблем, поред многих других, брза саобраћајница која пролази кроз Тополу. Два крака која би прошла кроз села доње Јасенице представљају озбиљан проблем, пут нам је потребан али та два крака уназадила би наша села“, рекао је Мирко Јевтић.

Мирко Јевтић, Фото: Дејан Петровић

У оквиру јавне трибине  одржана је  и панел дискусија  на тему „Актуелни политички тренутак у Србији”.

Испред ПроГласа говорили су Биљана Степановић, Петар Поповић, Светлана Цеца Бојковић и Драган Бјелогрлић.

ТопПрес

Фото: Дејан Петровић