Топола – Удружење пензионера општине Топола, било је у суботу  домаћин  петих културно-спортских сусрета пензионера Шумадије. Сусрети су  одржани на теренима Основне школе “Карађорђе” у Тополи где се око 80 пензионера надметало у различитим дисциплинама, фудбал -шутирање на мале голове, кошарка – слободна бацања, пикадо, штафета – брзо ходање, стрељаштво – ваздушна пушка, шах. Поред домаћина Тополе, на сусретима пензионера Шумадије учествовали су пензионери из општина Аранђеловац, Рача, Баточина, Лапово, Кнић и града Крагујевца.

“ Удружење пензионера у Тополи броји око 1500 чланова, добро је што имамо стално нових чланова и доста се осигуравају. За победнике су обезбеђени пехари, златне, сребрне и бронзане медаље. Иначе, наше Удружење добро функционише, помажемо  пензионере да остваре сва своја права. Прошле године за време пандемије поделили смо преко 500 пакета, за ову годину поред огрева, помажемо их на разне начине, правимо и излете“, каже за ТопПрес, председник Удружења пензионера у Тополи Љубиша Недељковић.

Љубиша Недељковић, председник Удружења пензионера Тополе, фото: ТопПрес

Према речима Николе Банића, подпредседника Удружења пензионера у Тополи, сви пензионери који се окупе на оваквом дружењу понесу само добре утиске а током такмичења дају сваки атом снаге како би се што боље показали по дисциплинама.

Најтеже је ипак, рекло би се било судијама, да пресуде ко је бољи.

Фото: ТопПрес

“ Увек је било задовољство судити пензионерима, поштују правила, ривалитет је велики, једни друге бодре, сви се труде да буду најбољи, просек година је од 65 до 75 година. Лапово је победило у кошарци, Топола изгубила“,рекао је  Рајић Дејан, кошаркашки судија.

На петим спортским сусретима пензионера Шумадије у Тополи победник је  Општинско удружење пензионера Лапово, они су однели победу у кошарци, фудбалу и штафети.

Фото: ТопПрес

 

У пикаду најуспешнији су били Крагујевчани, у стрељаштву су најбољи били пензионери из Баточине.  Тополски пензионери однели су победу у шаху.
ТопПрес