Топола – У сали Визиторског центра у Тополи у уторак је одржано  Ауторско вече и промоција дела Драгише П. Шоћа-Хаџије.

Публици су представљена  издања И.К. Јерусалим из Бара и то: ходочашће- Ходио сам светом земљом, уџбеник Одломци за историју цркве, Путописне приче- Кападокија и друге приче. Интересантно је да И.К. Јерусалим из Бара објављује дела искључиво на србском језику и на ћириличном писму. Циљ  је да се представе подређени положаји србске националне већине у Црној гори.
Поред аутора, публици се обратио и Владимир С. Путник песник, сликар, појац, Миладин Трифовић-Метохијски песник из Бара, Шеки Мусић писац, културни посленик из Бара, Владан Глишић правник и Народни посланик, Николија Срећковић рецитатор.
Оно што је важно истаћи приликом посете Тополи договорена је сарадња између Бара и Тополе у присуству представника Културних центара и председника Општине Топола.
„Циљ је  да од ове године, Топола угости Баране седмицу уочи Видовдана, а да се Топола представи у Бару, по питању културе, уметности, туризма крајем септембра и да то постане традиционално“, рекао је за ТопПрес Срђан Срећковић испред Културног центра Топола.
ТопПрес
Фото: приватна архива, Срђан Срећковић