У Тополи подељено 58 дечјих ауто седишта

У Тополи подељено 58 дечјих ауто седишта

Топола –  У Тополи је данас у згради Визоторског центра подељено 58 дечјих ауто седишта, родитељима који су поднели захтеве. Акцију доделе дечјих ауто седишта традиционално спроводи Општински савет за безбедност саобраћаја на путевима у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Непосредно пре преузимања ауто седишта, представници Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, одржали су предавање на тему правилне употребе ових седишта. Испред Агенције родитељима су се обратили Бранко Стаматовић и Мирјана Јовановић.

Фото: ТопПрес

„У летњим месецима највише деце страда у саобраћају, јер већина родитеља не користи правилно ауто седиште. У последњих пет година било је преко хиљаду тешко повређене деце а са смртним исходом чак 65. Циљ је да од наредне године у саобраћају нема погинуле деце“, рекао је Бранко Стаматовић нагласивши при том да општина Топола већ дужи низ година купује седишта за свако рођено дете.

Родитељи и малишани испунили салу Визиторског центра, фото: ТопПрес

Јовановић се осврнула на правилну употребу дечјих ауто седишта. Она је практично и показала како се седиште поставља у аутомобилу, како подесити појас и правилно везати преко детета. Нагласила је при том да није довољно само имати ауто седиште у аутомобилу већ је битно правилно га користити.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

KOMENTARI