Јавни позив за доделу средстава за финансирање Програма енергетске санације породичних кућа и станова у општини Топола

Јавни позив за доделу средстава за финансирање Програма енергетске санације породичних кућа и станова у општини Топола

Топола –  Због великог интересовања грађана Тополе за Јавни позив за доделу  средстава за финансирање Програма енергетске санације породичних кућа и станова који спроводи Општина Топола обавештавамо сва заинтересована лица да је Општина Топола предузела и предвидела све неопходне кораке како би се спровео Јавни позив, објављено је на фејсбук страници општине Топола.
Први корак је да се на наредној седници СО Топола планираној за 19.06.2021. године, усвоји измена ребаланса буџета Општине Топола за 2021. годину, којим је планирано да се обезбеде средства неопходна за спровођење јавног позива.
По плану, следећи корак је да се након усвајања измене ребаланса буџета Општине Топола за 2021. годину, у току јуна месеца припреми јавни позив. У првој половини јула месеца јавни позив ће бити отворен за сва заинтересована лица. Након тога неопходно је да у што краћем року заседа Комисија за избор пристиглих захтева. Очекује се да цео процес буде готов у првој половини августа месеца, како би остало довољно времена до краја године да сви радови на санацији објеката буду изведени.
Јавни позив се спроводи у циљу остваривања уштеде енергије и њеног рационалног коришћења, те смањења емисије гасова са ефектом стаклене баште. Предмет радова ће бити сви комплементарни и пратећи грађевински радови који су неопходни како би се извела мера унапређења енергетске ефикасности на термичком омотачу објекта (санација фасаде, замена столарије, постављање изолација испод крова….).
ТопПрес

KOMENTARI