У Тополи се свакодневно ради на уређењу сеоских гробаља и кошењу банкина поред главних путева

У Тополи се свакодневно ради на уређењу сеоских гробаља и кошењу банкина поред главних путева

Топола – У општини Топола се сваке сезоне интензивно ради на кошењу банкина поред главних путева, док су власници  имања у обавези да уреде око својих њива. Према речима надлежних из локалне самоуправе чишћење и кошење се још увек обавља уз помоћ мештана, али је план да целокупно одржавање преузме општина.

“ Општина само жели да уреди и очува путеве како асфалтне по селима који су раније урађени тако и атарске и макадамске путеве. Због тога свакога дана комунална инспекција иде по месним заједницама и најпре пише опомене власницима парцела даје им рок од 10 дана да уреде своје растиње и траву поред путева. Ако то не учине  аутоматски им следује пријава и поступак пред судом.  Већ од следеће године општина ће пронаћи начин да сво растиње она уређује. За сада ће то чинити мештани још увек и општина поред главних путева којима иде аутобуски превоз. Али како смо успели даа решимо одвожење смећа, уређење сеоских гробаља тако ћемо средити и растиње крај пута да се зна ко то одржава“, изјавио је за ТопПрес већник за инфраструктуру у општини Топола Драган Јовановић.

Према његовим речима инспекција обилази мсне заједнице по азбучном реду.

Такође, у општини Топола се обављају радови и на уређењу сеоских гробаља и према речима већника за инфраструктуру до сада је урађено десетак гробаља од око 40 колико их има у овој општини.

ТопПрес

KOMENTARI