Топола – У уторак 14.маја у 19.00 часова одржаће се отварање изложбе фотографија из истоимене књиге др Миле Михајловић „За српску војску-једна заборављена прича“ у холу Културног центра Топола.
Др Мила Михајловић је историчар, уметник, новинар, преводилац, гимназију је завршила у Зрењанину, а факултет у Риму, Конзерваторијум „Санта Ћећилија” – одсек соло певања.
Магистрирала је у Београду, Факултет музичких уметности, ментор Звонимир Крнетић. Докторирала са највишом оценом на тему „Културно памћење тршћанских Срба”, ментор проф. др Миливоје Павловић. Члан је УКС, УНС, и Историјске секције Српског лекарског друштва. Аутор је преко десет књига од којих су неке преведене на стране језике. Свечаним представљањем њене књиге „За српску војску – једна заборављена прича” у издању Генералштаба италијанске војске, држава Италија је званично отворила обележавање 100-годишњице од почетка Првог светског рата, саопштено је из Културног центра Топола.

Добитник је Награде Града Зрењанина за 2012, Специјалне награде жирија италијанске књижевне награде „Черуљо” за 2014, признања УКС „Благодарје” за 2014, Златне значке Културно-просветне заједнице Србије за 2017. годину. За књигу „Културно памћење тршћанских Срба” добитник је повеље „Растко Петровић” 2017, за најбоље прозно дело године. Председник Републике Србије одликовао ју је Сретењским орденом за заслуге 2022. године.

Живи и ради у Риму.

ТопПрес

One thought on “У уторак у Тополи отварање изложбе фотографија из истоимене књиге др Миле Михајловић „За српску војску-једна заборављена прича“”
  1. Др Мила Михајловић је историчарка, уметница, новинарка, преводилица. Она је жена, а не мушкарац.

Comments are closed.