Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је данас да у више од 74 одсто јединица локалне самоуправе нема ниједног зараженог ученика у школама и нагласио да у образовним установама ситуација није алармантна.

Он је рекао да ће сутра бити одржан састанак Тима за школе и да ће се више информација о евентуалном преласку још неких школа на комбиновани или онлајн модел наставе, знати у петак.

„Свакодневно радимо анализе, имаћемо прецизне податке у петак, али охрабрујуће је што смо ове недеље имали дупло мање градова и општина које су биле на комбинованом моделу“, рекао је Ружић новинарима након потписивања Протокола о сарадњи са Министарством заштите животне средине.

Ружић је поновио да школе нису место за трансмисију корона вируса и да је тренутно 1,4 одсто оболелих ученика и 1,8 одсто запослених од укупног броја.

„Ситуација није алармантна, али изискује много већу индивидуалну одговорност и солидарност. Вакцинацијом можемо да спречимо ширење вируса“, поручио је Ружић.

Министарство заштите животне средине и Министарство просвете, науке и технолошког развоја потписали су данас Протокол о сарадњи за реализацију пилот пројекта “Улога ученика у заштити животне средине“, који ће се спроводити у 29 јединица локалне самоуправе у Србији.

Идеја је да се припреми документ који ће усвојити Влада Србије у првом кварталу 2022. године, а који би означио отпочињање едукативног програма за ученике у свим школама од идуће школске године.

ТопПрес/ Извор: Танјуг