Топола –  У Основној школи „Живко Томић“ у Доњој Шаторњи спроводи се обогаћен једносменски рад. Кроз низ радионица које се организују ученици стичу основно образовање које је обогаћено практичним делом. Како ова школа има издвојено одељење у Блазнави, последњих дана прошле године организовано је низ радионица на  тему наступајућих празника.

Фото: ТопПрес

„Концепт једносменског рада је занимљив, осмишљамо програме и садржаје који су за децу интересантни да се код њих пробуде интересовања. Ја сам се фокусирала на нашу народну традицију и обичаје учила сам их о обичајима везаним за славе, правили смо славски колач и украсе за њега. Реализовано је низ активности а сада у духу празника и Божића праве бодњачиће, причали смо како се  прави чесница, шта се ставља у њу и као што видите деца уживају у оваквим активностима, такође  негујемо предузетнички дух“, рекла је за ТопПрес Јелена Лазић, учитељица у издвојеном одељењу ОШ „Живко Томић“ у Блазнави.

Фото: ТопПрес

Наставу у овој школи похађа десет ученика од првог до трећег разреда. Како су дечица са сеоског подручја са пуно енергије су учествовали у радионици препричавајући догодовштине од претходних година и обичаја за ове велике празнике.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес