За сада нема одлуке о затварању школа у Србији због коронавируса, али уколико до тога дође Влада Србије планира да уведе онлајн наставу, за шта је припремљен и прецизан план, пишу „Вечерње новости“.

Како наводи београдски дневник, постигнут је договор према којем ће једна школа бити претворена у мултистудио одакле ће снимати часове.

Програм за основне школе би се емитовао и преко Трећег канала РТС и РТС Планете, док би се материјал за средње школе емитовао на РТС Планети.

Министарство просвете обезбедило би видео-садржаје, док би наставници могли да додатна предавања организују путем „Јутјуба“, „Вајбера“ и других платформи, као и уз помоћ дигиталних уџбеника, наводи београдски лист.

Председница Владе Ана Брнабић рекла је у петак да је у току тестирање система за наставу од куће, уколико у једном тренутку струка буде рекла да школе треба да се затворе због новог коронавируса.

„Ми од 2017. године радимо на увођењу дигиталних наставних садржаја, дигиталних уџбеника и учионица у све школе у Србији. Кренућемо у тестирање да видимо како систем функционише и да отклонимо све евентуалне сметње“, рекла је Брнабић.

Она је нагласила да је важно да систем буде спреман, уколико струка каже да треба да се затворе школе.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, Вечерње новости