Топола, Крагујевац – Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је данас спортске клубове у општини Топола, којима је донирао спортску опрему и реквизите, као и спортске објекте и терене у Крагујевцу.

Министар је обишао фудбалски клуб „Академија фудбала Дуљај“ и том приликом истакао да је долазак на терен најбољи начин да се види шта је локалним клубовима најпотребније.

Додао је да је у разговору са представницима осталих спортских клубова добио информације о томе са којим се изазовима сусрећу.

„Врхунски спортисти су поникли и настали на малим теренима, Игор Дуљај је пример врхунског спортисте који је инвестирао у своју локалну самоуправу и његова академија је расадник талената. Трудићемо се да помажемо локалне клубове и да ојачамо базу“, рекао је Удовичић новинарима у Тополи.

Удовичић је у Крагујевцу обишао халу Језеро у тренутку када су одбојкаши Радничког имали тренинг, након чега је уследила и посета стадиону „Чика Дача“, дому фудбалера крагујевачког Радничког.

Приликом обиласка реновираног кошаркашког терена у Великом парку, министар је изјавио да је му је драго што је поново у граду у ком је провео један део своје играчке каријере, као и да је тај кошаркашки терен место на ком су се сакупљали сви спортисти, а не само кошаркаши.

„Град Крагујевац је пример стабилног финасирања спорта са пет одсто буџета који се издваја за спорт. Данас можемо да се похвалимо да смо заједно са ЕУ у халу Језеро уложили нешто више од 10 милиона динара у санацију крова и уградњу лифта за особе са инвалидитетом. Велика захвалност граду што је у врх приоритета ставио развој омладине и спорта“, закључио је Удовичић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг