Топола – У склопу пројекта „Отворени дан инвалида Тополе“  који је финансиран од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Удружење РВИ и ППБ Топола је донирало штапове за пецање са пратећим прибором деци из Удружења МНРО „Загрљај“ из Тополе.

Фото: ТопПрес

„Чланови из ова два Удружења  учили су децу како се понаша на води, како се рукује прибором за пецање, какви су прописи у риболову и како се пеца. Обуку деце је водио наш риболовац аматер-такмичар Милош Јокић, асистирали су ратни инвалиди који су такмичари -аматери у пецању, а да је било успешно на обуци показују слике улова. Пре саме обуке на Језеру у Тополи организована је акција сакупљања отпада који су за собом оставили несавесни риболовци и грађани, деци је објашњено да на првом месту морају бити еколози а потом успешни риболовци“, рекао је за ТопПрес Јовица Павловић, председник Удружења ратних и војних инвалида и породица бораца Србије.

Акција сакупљања отпада, фото: ТопПрес

Након часова у природи, Удружења РВИ и ППБ Топола је организовало превоз деце са пратиоцима и члановима Удружења у ресторан „Ћерамида“ на освежење и послужење а пре тога је одржано усмено предавање о заштити природе и пропитивање о томе шта су научили тај дан од стране партнера на пројекту Јовице Павловић из Удружења РВИ и ППБ Србије.

Пецање на Језеру у Тополи, фото: ТопПрес

Како је најављено, наставља се обука и друге деце из Удружења МНРО „Загрљај“ а финале када ће се показати све научено у практичном смислу ће бити организовано за два месеца, када ће снаге на такмичарској стази одмерити деца из Удружења МНРО „Загрљај“ и ратни инвалиди из Удружења РВИ и ППБ Топола и других удружења РВИ.

Фото: ТопПрес

Домаћин овог скупа  био је председник Удружења РВИ и ППБ Топола,  Жељко Стојадиновић.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Јовица Павловић са корисником Удружења „Загрљај“, Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес