Топола – У склопу пројекта „Отворени дан инвалида Тополе“ који је финансиран од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Удружење РВИ и ППБ Топола је по други пут донирало штапове за пецање са пратећим прибором деци из Удружења  „Загрљај“ из Тополе.

Фото: ТопПрес

Чланови из Удружења, обучили су децу како се понаша на води, како се рукује прибором за пецање, какви су прописи у риболову и како се пеца. Обуку деце је водио риболовац аматер-такмичар  Милош Јокић.

Милош Јокић са корисницима Удружења „Загрљај“, Фото: ТопПрес

„Прелепа идеја за дружење, размену знања и искуства, прилика да се деца опробају у једној новој активности, да је заволе и практикују у будуће. Са стручне стране, пецање је веома лековито за нашу децу и младе. Осим дружења, боравка у природи и одвајања од екрана оно нам даје могућност да опустимо чула, ум, тело, даје могућност вежбе, истрајност, доследност. Јача капацитете за контролом и само контролом, пажњу окупира и усмерава“, рекла је Јелена Кундовић, дефектолог и психолог при овом Удружењу.

Фото: ТопПрес

У наставку дана уследило је и мини такмичење, дружење и размена искустава уз риболовачке приче.

Поред Јокића уз кориснике из Удружења „Загрљај“ био је и Јовица Павловић,  председник Удружења ратних и војних инвалида и породица бораца Србије.

ТопПрес

Јовица Павловић са корисницима Удружења“Загрљај“, фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес