Удружење „Загрљај“ прославило Светог Саву

Удружење „Загрљај“ прославило Светог Саву

Топола – Школска слава Свети Сава данас је обележена широм Србије. У свим школама орио се глас малишана који су певали стихове познате химне посвећене овом светитељу. Славило се и у Тополи, али не само у школама већ и у цркви.

„Планирали смо да данашњи празник проведемо баш у  Карађорђевој цркви, данас је велики празник а ми се свакодневно трудимо да нашу децу са сметњама у развоју приближимо што више вери и Богу. Припремили смо заједно са колегиницом Јеленом Кундовић две песме „Маријо Славна“ и „Звезда се засија“, али због снега и леда неколико деце није могло доћи до цркве. Тако да смо на жалост морали одустати од наступа у цркви али смо зато присуствовали литургији, помолили се, причестили. Свештеници наше Тополске цркве служили су литургију након које су деци поделили пакетиће“, рекла је за ТопПрес председница Удружења Славица Ђурић Павловић.

Иначе Удружење „Загрљај“, два пута седмично посећују деца са сметњама у развоју као и ученици из два одељења која похађају наставу по посебном програму.

ТопПрес