Уговори између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраних кандидата у оквиру програма „Моја прва плата“ биће закључени од 28. новембра до 14. децембра, саопштила је Национална служба за запошљавање.

Најкасније до 27. новембра на порталу „Моја прва плата“ биће објављена коначна листа послодаваца са бројем одобрених извршилаца за сваког послодавца.

У саопштењу НСЗ је навела да је пријављивање кандидата за тај владин програм завршено 8. новембра.

Налог на порталу „Моја прва плата“ отворило је 22.948 младих, од којих се 17.081 кандидат успешно пријавио на неку од 12.559 позиција код 7.524 послодавца.

Послодавци из приватног сектора имају рок за селекцију и повезивање са кандидатима до 15. новембра у поноћ.

НСЗ је позвала све послодавце који још увек нису завршили процес селекције и послали понуде кандидатима, да то учине што пре, како би се повезивање успешно завршило у предвиђеном року.

Послодавци из јавног сектора ће добити обавештење о даљим активностима након 16. новембра.

Програм „Моја прва плата“ има за циљ да се подстакне запошљавање младих и пружи подршка привреди у решавању проблема с недостатком кадрова.

Програм ће омогућити да се 10.000 младих људи у Србији са средњим и високим образовањем, до навршених 30 година, без радног искуства, оспособи за самосталан рад на конкретним пословима.

За реализацију програма подстицања запошљавања младих „Моја прва плата“ Влада Србије ће обезбедити средства у износу од две милијарде динара.

Програм „Моја прва плата“ финансира Влада девет месеци у износу 20.000 динара месечно за средњошколце, а 24.000 динара за високошколце.

ТопПрес/ Извор: Танјуг