Полицајац из Крагујевца С Б, за кога се сумња да је организатор криминалне групе, ухапшен је ноћас са још две особе, након извршене примопредаје дроге, око 100.000 таблета ксалола.

Поред њега, по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапшени су и С. З. и Н. З, док се један осумњичени налази у бекству, прецизира се у саопштењу тог тужилаштва.

Поменуте таблете налазиле су се у 10 картонских кутија.

Примопредаја се одвијала тако што је из једног путничког возила десет картонских кутија пребачено у друго путничко возило у којем се налазио С. Б. као организатор и Н. З. као припадник групе.

Они су ухапшени након вишемесечног предистражног поступка у акцији коју су спровели полицијски службеници Министарства унутрашњих послова, Дирекције полиције, Службе за борбу против организованог криминала као и Сектора унутрашње контроле.

На терет им се ставља удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Одређено им је полицијско задржавање и они ће уз кривичну пријаву бити спроведени у Тужилаштво за организовани криминал.

Ухапшен због осам килограма марихуане, амфетамина и кофеина

Полиција је у Београду ухаписла Ђ.М. (23) код кога је, између осталог, пронашла три килограма амфетамина, 3,7 килограма марихуане и 700 грама кофеина, саопштио је данас МУП.

Припадници Службе за борбу против организованог криминала зауставили су на Вождовцу осумњиченог и у кеси коју је носио пронашла три килограма амфетамина упакованог у четири пакета, и око 700 грама кофеина.

Претресом два стана које осумњичени користи, пронађена су 3,7 килограма марихуане и 2,3 литра амфетаминског уља, а у другом стану мању количину амфетамина, вагицу за прецизно мерење и апарат за вакумирање.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

ТопПрес/ Извор: Танјуг