Београд, Крагујевац – Министар унутрашњих послова Александар Вулин саопштио је данас су припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили у Крагујевцу Д.Г. (1972) осумњиченог да је у свом азилу за обуку паса у селу Чумић убијао и мучио већи број паса.

„У току ноћи у Крагујевцу у заједничкој акцији Управе криминалистичке полиције и Полицијске управе у Крагујевцу у центру за обуку паса и водича ухапшено је одговорно лице у прихватилишту за псе „Вучјак“ Д.Г.“, рекао је Вулин.

Како је прецизирао, Д.Г. се сумњичи да је свесно и намерно убијао, мучио, занемаривао и злостављао псе који су му били поверени на старање.

„У Србији никакво насиље не може да буде некажњено, ни према људима, ни према животињама и сваки насилник биће кажњен и склоњен са наших улица. Ни једна животиња не заслужује да се људи према њој тако понашају. Припадници Министарства унутрашњих послова увек ће учинити све да овакве нељуде склоне са улица и да заштите сваки живот у нашој земљи“, поручио је министар Вулин, наводи се у саопштењу.

Министар је замолио грађане, да када имају сазнања о оваквим дешавањима то одмах пријаве полицији, а не да каче на друштвене мреже и боре се за лајкове, како они који су овако нешто чинили, када схвате да су откривени, не би сакрили трагове.

„Верујте својој полицији, ми смо једино што стоји између насиља, лудила и нормалног живота“, нагласио је Вулин.

Осумњиченом је због постојања основа сумње да је починио кривично дело убијање и мучење животиња одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву.

ТопПрес/ Извор: РТВ, Танјуг