Ухапшена група осумњичена за кријумчарење миграната

Ухапшена група осумњичена за кријумчарење миграната

У Београду, Лазаревцу и Аранђеловцу ухапшено је шест чланова организоване криминалне групе, која је у јулу и августу прошле године прокријумчарила 42 миграната из Србије на територију Босне и Херцеговине, Хрватске и Мађарске, саопштило је Тужилаштво за организовани криминал.

Ухапшени С. А., В. Д., М. В., Г. М., В. Ж. и П. А. се сумњиче да су од 17. јула до 28. августа прошле године прокријумчарила 42 миграната, из Србије на територију – БиХ, Хрватске и Мађарске, ради даљег транзита до неке од земаља Европске уније.

Припадници организоване криминалне групе коју је предводио осумњичени С. А. кријумчарили су држављане Пакистана, Авганистана, Ирана и Сирије на тај начин што су уз помоћ својих веза са страним држављанима из Пакистана проналазили мигранте заинтересоване за одлазак у земље Европске уније, а затим организовали илегално пребацивање страних држављана из Србије, на територију БиХ, Хрватске и Мађарске, а потом и прихват на територију Хрватске и Мађарске ради даљег транзита миграната до неке од земаља Европске уније.

„Имовинска корист коју су остварили чланови организоване криминалне групе за извршен транзит миграната кретала се око 700 евра по једном мигранту, док је организатор остваривао имовинску корист у за сада неутврђеном износу“, наводи се у саопштењу.

Приликом претреса код осумњичених лица пронађено је и привремено одузето више мобилних телефона и СИМ картица.

Сви ухапшени су уз кривичну пријаву спроведени Тужилаштву за организовани криминал у Београду, након чега ће бити саслушани.

Акцију хапшења након вишемесечне међународне истраге спровели су – Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције, Служба за борбу против организованог криминала, Одељење за сузбијање трговине људима и кријумчарења људи, Стална ударна група за сузбијање кријумчарења људи у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал у Београду и полицијама Мађарске и Хрватске.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI