Коалиција „Уједињени за победу Србије“ предала је данас Републичкој изборној комисији (РИК) кандидатуру Здравка Поноша за председника Србије.

Та коалиција је друга међу странкама и коалицијама која је предала листу за изборе за председника Србије.

Понош је након предаје потписа рекао новинарима да је Србија данас држава са урушеним институцијама, а главни разлог за то, како је навео, лежи у начину на који одлазећи председник обавља своју дужност.

Тврди да обавља дужност тако што се изместио из позиције која му је Уставом дефинисана и заузео је све друге позиције.

„Зато данас имамо стање какво имамо“, рекао је Понош.

Каже да се кандидовао за председника Србије како би дужност председника обављао на другачији начин, онако како је Устав дефинисао.

Да поштује Устав и да изражава државно јединство Србије.

Истакао је да председник не би требало да шири панику, већ да улива поверење нацији, да гарантује стабилност, мир, ред, правду и право сваком грађанину.

„Да свако од нас доживи Србију као своју кућу у којој ће да моћи да живи пристојно од свог рада, а не као државу у којој стално мора нешто да жртвује и даје“, рекао је Понош.

Поручио је да је време да Србија даје народу, јер је, како наводи, народ доста дао својој земљи.

Председник Скупштине Србије у техничком мандату Ивица Дачић расписао је у среду, 2. марта, председничке изборе за 3. април.

Рок за пријаву кандидата је до 12. марта у поноћ.

ТопПрес/  Извор: Танјуг

One thought on “Уједињени предали кандидатуру Поноша за председника Србије”
  1. Covek Klausa Svaba. Na spisku Globalnih Mladih Lidera foruma iz Davosa se nalaze Vuk Jeremic, Bozidar Djelic i Srdja Popovic. Zdravko Ponos je Visi Savetnik Centra za Medjunarodnu Saradnju i Odrzivi Razvoj (CIRSD) gde je predsednik Vuk Jeremic.

Comments are closed.