Топола – Школска година само што није почела, сви се ужурбано припремају, а ђаци из села Липовац ових дана размишљају како ће до својих школа. Аутобус који је саобраћао на релацији Аранђеловац – Брезовац преко села Липовац укинут је, а  више од 15 ученика из овог села остављено је без превоза.

„Задњих 30 година  а можда и више саобраћа тај аутобус, увек је био попуњен до последњег места јер има деце која иду у школу али и одраслих који иду на посао, на пијац. Велики је избор средњих школа у Аранђеловцу и то је увек био разлог због ког су деца више одлазила у суседну општину а не у своју матичну. Топола је мање место иако има средњу школу нема могућности да пружи деци велики избор. Од првог смо сви у проблему јер ћемо морати да возимо децу до школе и назад ако се ова ситуација не реши“, рекла је забринута мајка, мештанка села Липовац.

У предузећу „Ласта“ које је вршило превоз на овој линији, рекли су да је разлог укидања аутобуса тај што општина Топола не жели више да им плаћа услуге превоза.

Председник СО Топола Драган Јовановић рекао је за ТопПрес да није реално да општина Топола плаћа „Ласти“ 500.000 годишње а да превозници притом наплаћују путницима карте.

„Ми плаћамо Јањушевићу и он је превозник који је добио код нас на тендеру за локални превоз, „Ласти“ је плаћано преко МЗ Липовац месечно 40.000 динара само да дође од Бање до Липовца. Сви основци из Липовца иду у Тополу у школу, ми субвенционишемо превоз ка Тополи а не ка Аранђеловцу“, изјавио је Јовановић и додао да очекује да ће након разговора са директором Ауто-превоза „Ласта“ тај аутобус бити враћен.

ТопПрес