Топола – У Тополи је одржана 2.  Ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације. На Дневном реду су биле две тачке,  информација о предузетим активностима у проглашеној ванредној ситуацији на делу територије општине Топола и разматрање Плана мера за водоснабдевање у сушном периоду донетог на Надзорном одбору ЈКСП “Топола” Топола.

На предлог штаба, председник општине Топола, Владимир Радојковић донео је одлуку о укидању ванредне ситуације на делу територије општине Топола, које обухвата подручја катастарских општина Јунковац, Наталинци (нарочито Павловац) и Шуме, а које је захваћено елементарном непогодом 21. јуна, пошто су околности које су настале прошле, а штета санирана, саопштено је на званичној фејсбук страници општине Топола.

Такође, Општинска управа општине Топола је дана 18. јула 2022. године почела да на текуће рачуне мештана села Јунковац, Наталинци (нарочито Павловац) и Шуме оштећених услед елементарне непогоде – града и олујног ветра дана 21.06.2022. године, уплаћује финансијску помоћ на име накнаде дела штете која је настала као последица исте.

Подсећамо, општину Топола и села Јунковац, Наталинци, Шуме, Павловац је захватило јако невреме које је иза себе оставило пустош на појединим локалитетима. Због тога је у овом делу општине проглашена ванредна ситуација а грађани који су претрпели штете могли су да поднесу захтеве за надохнаду.

ТопПрес