Укинута ванредна ситуација на делу територије општине Топола због проблема у водоснабдевању

Укинута ванредна ситуација на делу територије општине Топола због проблема у водоснабдевању

Топола – Данас је у скупштинској сали Општинске управе одржана редовна седница Штаба за ванредне ситуације општине Топола. Седницом је председавао председник општине Игор Петровић, објављено је на званичној фејсбук страници општине Топола.

На дневном реду седнице било је разматрање и усвајање Извештаја о раду Штаба за ванредне ситуације за прошлу годину, извештај о стању водоснабдевања као и тренутна ситуација на територији општине изазвана вирусом ковид 19.

Након извештаја о стању водоснабдевања на територији општине, усвојен је закључак о укидању ванредне ситуације на делу територије општине Топола који се налази на систему водоснабдевања ЈКСП Топола (Варош Топола, Винча, Пласковац, Метеризе, Липовац, Жабаре, Митровчић, Ваганац), а која је изазване елементарном непогодом – сушом. Закључено је да је успостављено уредно снабдевање корисника водом за пиће са централног система водоснабдевања.

Хидрометеоролошка ситуација је повољна и не очекују се проблеми у снабдевању грађана и привреде водом у наредном периоду. Прикључењем изворишта “Божурња” у главни систем, новим бушотинама и другим додатним мерама у периоду пред нама ствараће се услови за јачање водоводног система, саопштено је на фејсбук страници општине Топола.

ТопПрес

KOMENTARI