foto -sajt -opstine- topolafoto -sajt -opstine- topola

Топола – На потезу “Јапанска” у Трнави, непосредно уз главни пут који води ка Крагујевцу, јуче  је очишћена дивља депонија, објављено је на сајту општине Топола.

Депонију  је створила људска рука и представља очигледан плод небриге и јавашлука. Није овом приликом само реч о ружној слици коју прљавштина и ђубре остављају за собом, а ружи се на тај начин општа слика лепог крајолика и прелепе нам Шумадије. Упитају ли се намерници који то чине да ли својим ђубретом утичу и на здравље људи, својих комшија, својих најближих.

Своју неверицу према оваквом понашању изражава и председник Скупштине општине Топола  Драган Јовановић. Он моли суграђане који живе на овом потезу да не дозволе  да овде поново настане ругло.

„Имамо довољан број контејнера и места где се може одложити смеће и нема потребе да се оваква депонија прави. Ако се већ позивамо на 21. век у коме живимо и цивилизацијски развој који га прати, зашто се у духу и складу са тим и не понашамо” , истакао је Јовановић.

Следећа дивља депонија која ће се чистити је на потезу Наталинци-Шуме. Позивају се грађани да уколико знају за неку дивљу депонију на територији општине о томе обавесте надлежне како би се и оне уклониле.

ТопПрес