Удружење медија и медијских радника најоштрије осуђује најаву кабловског оператера СББ да искључи три националне телевизијске куће из мреже.

Ово се коси са јавним интересом и драстично крши медијске слободе у Србији. Тим поступком овај оператер наноси огромну штету и гледаоцима који су склопили уговор када су у понуди биле ове медијске куће и готово је сигурно да то не би учиниле да ТВ Прва, Б92 и Хепи нису биле у пакету који су нудили.

СББ је драстично оштетио и локалне телевизије које је избацио или није убацио у своју понуду, тако да се бројне медијске куће не виде у местима где су добиле дозволу за емитовање програма, чиме је такође оштетила и гледаоце и телевизијске станице, а таквих је на десетине. Није нормално да се у неком граду у унутрашњости Србије виде три хрватска канала, а да у понуди нема локалних телевизијских кућа које уредно плаћају и фреквенцију и порезе овој држави.

Удружење медија и медијских радника позива СББ да се уразуми и да не наноси штету гледаоцима и медијима, а уколико се догоди да буде угрожен јавни интерес, УММР ће организовати протест испред пословница и кренути прикупљање потписа за петицију и позвати све кориснике СББ-а да откажу уговоре и пређу код другог оператера.

 

ТопПрес/ УММР