Украдена сигурносна камера на путном прелазу у Младеновцу

Украдена сигурносна камера на путном прелазу у Младеновцу

На новоизграђеном путном прелазу „Пијаца“ у Младеновцу, који је пре само двадесетак дана пуштен у рад, лопов је током ноћи украо видео сигурносну камеру.

У ноћи између 18. и 19. марта, тридесетак минута после поноћи, лопов је дошетао до путног прелаза, обукао радно одело, попео се на рефлекторски стуб, скинуо видео-камеру и одшетао са места крађе, саопштиле су „Инфраструктуре железнице“.

За свега десетак минута са новог путног прелаза у Младеновцу однета је видео-опрема. Крадљивац није знао да његову лоповску акцију снима још једна сигурносна камера на овом путном прелазу, наводи се у саопштењу.

„Инфраструктура железнице Србије“ снимак и фотографије са овог путног прелаза доставиће уз кривичну пријаву која се припрема.

Овом крађом није само нанета материјална штета због украдене камере, већ се без сигурносних снимака са новог путног прелаза не може на прави начин пратити стање безбедности железничког и друмског саобраћаја на овом месту, истиче се у саопштењу.

У најсавременији аутоматизовани путни прелаз „Пијаца“ у Младеновцу, „Инфраструктура железнице Србије“ уложила је око 20 милиона динара и изградила га управо због потреба грађана тог насеља.

У оквиру свеобухватне модернизације железничке инфраструктуре у Србији, повећању безбедности на путним прелазима даје се велики значај. Само у протеклих годину дана аутоматизовано је 14 путних прелаза у Србији.

Истовремено, на прузи Младеновац–Паланка, на путним прелазима у местима Ратари и Рабровац, лопови су више пута украли знаке вертикалне друмске сигнализације и на тај начин директно угрозили безбедност саобраћаја.

ТопПрес/ Извор: РТС

KOMENTARI