Аранђеловац – Бојана Сарић (35) породила се у Аранђеловцу, након порођаја јој је позлило и хитно је пребачена за Београд, где је и преминула. Лекари јој нису извадили постељицу?!
Наиме, ова млада жена примљена је у општу болницу у Аранђеловцу 19. фебруара где је и порођена али услед компликација које су настале транспортована је за Београд. Близак рођак породиље занемео је од бола, ипак за Информер описује како је дошло до овог трагичног догађаја, који је све завио у црно.

Бојани је ово друга трудноћа, она и супруг Драган жељно су ишчекивали рођење друге бебе а већ имају девојчицу од пет година Дуњу. 19. фебруара се породила у Аранђеловцу природним путем, све је било како треба и са њом и са бебом. Међутим, крећу компликације око одстрањивања постељице. Пребачена је за Београд, Ургентни центар и Вишеградска, на оба места су је водили. Прво што су тамо рекли лекари, било је „Побогу, где сте били до сада са њом, закаснили сте“. У Београду су јој одстранили гинеколошки све, у понедељак је константовано да је добила сепсу, јетра и бубрези су јој стали. Ставили су је у вештачку кому, на жалост спаса јој није било, преминула је 27. фебруара у понедељак – прича извор упознат са случајем.

Према његовим речима Бојани је на захтев београдских лекара рађена обдукција која ће показати зашто је дошло до оваквог исхода. Породица је после скоро 70 часова после настанка смрти преузела тело несрећне породиље из Аранђеловца.

Трагична судбина породиље уздрмала јавност града по Букуљом

О овом случају који је уздрмао јавност већ данима се прича у граду под Букуљом и готово да нема особе која није заплакала над несрећном судбином која је задесила младу Бојану.

Бојану знам још из основне школе. Дивна, храбра млада жена која је једном речју била лавица. Данима већ плачем, не могу образ да осушим од када сам чула за њену смрт. Оставила је Дуњу да расте без мајке, још је мала не знам ни да ли ће запамтити мајку. Чула сам од њених рођака да је беба добро, и даље је у болници и чека да је преузму и носе кући. Уместо мајкиног наручја у руке ће је узети отац или неко други, много тешко и болно, не знам шта да кажем, какви су то доктори па зар им је ово први случај да порађају жену – кроз сузе јеца Бојанина другарица Слађана.

Како незванично сазнајемо докторка Ј. Р. које је водила трудноћу и породила Бојану годинама ради у овој здравственој установи и важи за врсног акушера.

Трагично настрадала Бојана сахрањена је на гробљу у Брезовцу надомак Аранђеловца.

У болници у Аранђеловцу мук

Екипа Информера је у више наврата покушала да ступи у контакт с породилиштем у Аранђеловцу у којем се несрећна Бојана породила, али нисмо успели никога да добијемо од надлежних, а телефони болнице били су искључени!

ТопПрес/ Извор: Информер.рс