Припадници Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова од данас су почели са применом унапређеног система за мерење просечне брзине који ће, поред прекршаја, детектовати и коришћење мобилног телефона приликом управљања возилом и невезивање сигурносног појаса.

Помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Златко Беленцан рекао је да ће тај систем допринети прописном и безбедном учествовању у саобраћају, смањењу броја саобраћајних незгода и ублажавању последица уколико до њих дође.

Беленцан је поручио да ће се процесуирање страних возача вршити по начелу хитности, док ће се домаћи возачи процесуирати у складу са важећим законом, саопштио је МУП.

„Процесуирање ће ићи у два смера – за стране возаче вршиће се процесуирање по начелу хитности, што значи да ће они бити довођени код надлежних судија за прекршаје. Домаћи возачи ће се процесуирати у складу са важећим законом, што значи да ће се на кућну адресу власника возила достављати да се изјасни ко је управљао возилом на одређеној деоници пута“, рекао је Беленцан, додајући да тај систем тренутно покрива 50 локација широм Србије.

ТопПрес/ Извор: Танјуг