Према подацима РHМЗ од 17 сати киша и грмљавина су захватили делове око Сјенице, Копаоника и Куршумлије, а до вечери ће се ширити и на остале крајеве Србије.

Данашњи дан који је био прави летњи са температурама које су негде прешле и 30 подеок, у многим деловима наше земље завршити као и многи претходни – кишом, пљусковима, грмљавином, а негде и већим невременом.

– У наредним сатима очекује се на на западу, југозападу и југоистоку земље местимично киша, понегде и појава пљускова са грмљавином – стоји у најави Републичког хидрометеоролошког завода (РHМЗ).

Са 30 степени најтоплији градови данас били су су Лозница, Неготин и Ћуприја, док је само један степен хладније у Београду, Зрењанину, Новом Саду, Краљеву, Крушевцу, Нишу… Због велике влаге, утисак је да је још топлије, највише у Неготину, Банатском Карловцу и великом Градишту где се чини као да је 35.

– Генерално гледано са оваквим положајем циклона најмања количина кише се очекује над већим делом Србије, посебно Шумадијом, већим делом Војводине и источним пределима, истоком Hрватске као и над источном БиH, али управо над овим деловима постоји опасност од појаве јачег грмљавинског времена која за кратко време може дати и преко 100мм талога – написао је на свом Фејсбук профилу Марко Чубрило, професор географије из Новог Сада и велики заљубљеник у метерологију.

ТопПрес/ Извор: Курир