ThinkstockThinkstock

Хладно време и температуре које се крећу око нутлог подељка стварају зимске услове за одвијање саобраћаја.

Из АМСС скрећу пажњу на појаву поледице на свим влажним деоницама, а која је посебно опасна уколико брзина није смањена, јер је често узрок излетања возила са коловоза и изазивања саобраћајних незгода.

Такође, из АМСС упозоравају возаче и на смањену видљивост због магле, тренутно је има на подручју Црног Врха и Златибора, док је сумаглица присутна у Сомбору, Сјеници, Крушевцу и Ћуприји.

Према извештају зимске службе Путева Србије снега на коловозу до 5 цм има на путевима И и ИИ реда продручја Новог Пазара, Сјенице, Мачве, Зајечара, Крушевца и Ужица.

Путеви ка зимским центрима су проходни, застоја нема, а иста ситуација возаче очекује и на осталим приоритетним путним правцима широм наше земље.

Из РХМЗ упозоравају на ледене дане и снежне падавине у Србији.

У јутарњим сатима умерен, локално и јак мраз, у већини места од -12 до -5 Ц, а највиша дневна температура од -6 до -2 Ц.

Очекује се формирање/повећање висине снежног покривача, од 5 до 10 цм на северу, од 10 до 20 цм у осталим пределима а на планинама локално и више.

Према последњим информацијама добијених од ЈП „Путеви Србије“ нема задржавања на наплатним станицама.

Према подацима Управе граничне полиције РС, на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима задржавања су до 30 минута.

Задржавања за теретна моторна на ГП „Хоргош“ су око 90 минута.

ТопПрес/ Извор: Танјуг