Управа за аграрна плаћања продужава рок за подстицаје

Управа за аграрна плаћања продужава рок за подстицаје

Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку новог трактора је у току, а у Управи за аграрна плаћања наводе да је у плану продужетак рока како како би пољопривредници могли да реализују инвестицију и поднесу захтев.

Првобитно је планирано да пољопривредни произвођачи своје захтеве могу да подносе до 29. маја.

У тој управи кажу за Танјуг да су се на продужетак рока одлучили јер су у претходних месец дана били отежани услови за комплетирање документације.

„Захтеви пристижу и у време ванредне ситуације проглашене и обрађују се по времену пристизања. Потпуни захтеви се одобравају и исплаћују, док се непотпуни захтеви административно уређују допуном поднеска коју Управа за аграрна плаћања у овом моменту обавља службеним путем“, наводе у Управи за аграрна плаћања Министарства пољопривреде.

До сада је од 401 пристиглог захтева одобрен подстицај за 165 пољопривредних произвођача, а даља динамика обраде зависиће од самих захтева.

Уредбом о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју у 2020. години за подстицаје за набавку нових трактора опредељено је 500 милиона динара. Највиши укупни износ подстицаја који корисник може да оствари за једну календарску годину је 800.000 динара.

ToпПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI