Топола – Компанија „ОМYА Венчац“ већ неколико година уназад Црвеном крсту Топола опредељује финансијска средства са намером да се корисницима Народне кухиње побољша квалитет оброка. Тако је ово предузеће  још једном издвојило значајну суму новца за грађане који су корисници Народне кухиње у Тополи кроз донацију која њима пуно значи.

„Крајем 2021. године, а потом и у 2022. години ова компанија је Црвеном крсту донирала износ од 200.000, 00 динара. Вредну донацију Црвени крст је искористио тако што је извршио набавку конзервираних и сухомеснатих производа од предузећа ‘Фортуна маркет’ из Аранђеловца, који се потрудио да за ову сврху Црвеном крсту понуди најповољније цене. Истовремено је Црвеном крсту Топола донирано 600 килограма поморанџе од стране компаније ДМ. Након пријема ове вредне донације, запослени су за свих 350 корисника програма Народне кухиње спаковали и јуче и данас  извршили расподелу пакета у објекту Народне кухиње и на дистрибутивним местима на велико задовољство корисника. Користим и ову  прилику да се захвалим компанији ОМYА Венчац у име свих оних којима је донација упућена и истовремено се надамо да ћемо сарадњу наставити и у будучности“, изјавила је за ТопПрес Биљана Павлићевић, секретар Црвеног крста Топола.

Донација Црвеном крсту у Тополи, фото: приватна архива/ Црвени крст Топола

Иначе, у пројекту Народне кухиње који Црвени крст спроводи од 2002. године, на дневном нивоу се припрема 350 оброка за најсиромашније социјално угрожене категорије становништва како у самој вароши Топола, тако и за одређен број корисника на два дистрибутивна пункта у Белосавцима и Наталинцима  а уз помоћ волонтера и у Јарменовцима.

ТопПрес

Донација Црвеном крсту у Тополи, фото: приватна архива/ Црвени крст Топола