Уручени уговори о стипендирању, 73 академаца добило студентске стипендије у Тополи

Уручени уговори о стипендирању, 73 академаца добило студентске стипендије у Тополи

Топола – У скупштинској сали општине Топола, данас су потписани и уручени уговори о стипендирању академцима са територије ове општине којима је по одлуци одобрена стипендија. Уговоре је студентима уручила заменица председника општине Топола Данијела Ђокић Пантић у присуству начелнице одељења за буџет Јасне Миљковић.

Ђокић Пантић је том приликом нагласила да ће студентима у наредних десет месеци бити исплаћено по пет хиљада динара.

„Право на стипендије је остварило 73 студената, драго ми је да је велики број девојака на листи. Наша Топола ће за неколико година бити богатија, када ови дивни људи заврше школовање и поново дођу у свој крај.  Ове године смо много више младих људи мотивисали и више новца из буџета издвојили да би наша деца видела да општина мисли на њих. Надам се да ће их следеће године бити више и да ће имати добре оцене како би испунили критеријум за стипендију“, рекла је за ТопПрес Данијела Ђокић Пантић, заменица председника општине Топола.

На листи стипендиста доста девојака, фото: ТопПрес

Међу стипендистима општине Топола је и Стефан Јовановић, студент друге године Менаџмента у туризму на Академији струковних студија Шумадија – одсек Аранђеловац.

Стефан Јовановић и заменица председника Данијела Ђокић Пантић, фото: ТопПрес

„Драго ми је да сам оправдао успех из Гимназије и да сам стипендиста општине Топола. Поред редовних студија, упоредо сам и студент прве године турског језика. С обзиром на епидемиолошку ситуацију предавања су онлајн на оба факултета, али сам успео да завршим све у року са завидним резултатима. Планирам, у будућности да спојим знање из туризма и турски језик кроз виши ниво студирања. Новац од општине ми много значи као и мојим колегама, захваљујем се заменици и свима у општини што су кроз стипендије подржали школовање студената из Тополе“, рекао је Стефан Јовановић.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

 

KOMENTARI