Председник Александар Вучић изјавио је данас да надлежни напорно раде на мерама, финансијским, које ће предложити за уштеду електричне енергије, додајући да је само јуче Србија увезла 4 гигавата електричне енергије, за 2,4 милиона евра.

Напорно радимо, и Министарство рударства и енергеттике, и сви у мом, и у кабинету премијерке, на мерама које ћемо предложити, за финансијске ефекте, за уштеду електричне енергије, за домаћинства, а онда ћемо то видети и за компаније. Како да уштедимо елекртичну енергију, рекао је Вучић новинарима.

Он је пренео да је само јуче увезено нешто више од четири гига-вата електричне енергије, што је коштало 2,4 милиона евра. То значи по 530 евра по мегават-сату, а продајемо на нашем тржишту по 41 евро, то је 14 пута мање. То не може да издржи нико, а још је лето, упозорио је Вучић.

Тек сада су, каже, почели да се подижу хидропотенцијали, уз примедбу да и, када се обрадујемо киши, после суше, дођу проблеми на коповима. Биће тешко лето, још тежа јесен и најтежа зима. Борићемо се заједно и верујем да ћемо све то превазићи, рекао је Вучић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг