Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас честитку патријарху српском Порфирију, свештенству и монаштву, као и свим православним верницима, који Васкрс славе по Јулијанском календару.

Он је притом, како је пренела председникова прес служба, изразио уверење да ће празничне молитве и литургије допринети нашем јединственом одговору свима који желе понижење и нестанак Србије, и истакао да, у времену изазова, очување мира и стабилности представља непоколебљиво сведочанство Истине и Љубави Божије.

У честитки се каже:

„Ваша светости,

Срдачно Вам честитам највећи хришћански празник, Васкрс Господа Исуса Христа.

Нека Празник над празницима у коме славимо радост вечног живота буде непресушни извор снаге и оптимизма. Чувајући своју веру и традицију и снажећи врлине мира љубави и толеранције заједничким трудом, стрпљењем и мудрошћу бранимо наше државне интересе и доприносимо развоју Србије.

Српски народ налази се у сталној ситуацији борбе за сопствени опстанак, очување духа и снаге нације и зато, Ваша светости, верујем да ће празничне молитве и литургије допринети нашем јединственом одговору свима који желе понижење и нестанак Србије.

У времену изазова који се, као и пред целом светском заједницом, постављају и пред нашом земљом, очување мира и стабилности представља непоколебљиво сведочанство Истине и Љубави Божије.

Честитајући Вам Васкршње празнике, желим да их проведете у миру, љубави и радости.

Христос васкрсе!“

ТопПрес/ Извор: Танјуг