Горњи Милановац – Овогодишњи Сабор виолиниста Србије четврти по реду окупио је велики број посетилаца, негде око 100.000 прошло је за три саборска дана кроз малу варошицу подно Сувобора.

„Упркос најављеном лошем времену, имали смо среће да се развeреди баш када су такмичари изашли на бину и све је заиста протекло у сјајној такмичарској атмосфери. Златним словима у историји сабора остаће уписан концерт Зорице Брунцлик и Кемиша, у том моменту било је преко 20.000 људи на једном сеоском стадиону. Мислим да ћемо далеко обогатити садржај за наредну годину, за пети, јубиларни Сабор виолиниста, надам се да ћемо обезбедити средства да доведемо Немању Радуловића, да одржи један концерт , знам да га људи обожавају. Освежићемо и награде за наше учеснике, од наредне године имаћемо и новчане награде , разговарали смо о томе у Саборском одбору, биће то значајне суме новца, јер ти људи живе од тога”, рекао је Гвозден Николић, аутор Сабора виолиниста Србије.

Фото: ГЗС

Гости у студију Пинка поред аутора Сабора били су и Игор Пејовић Златна виолина Сабора виолиниста Србије у категорији сениора и Тина Маријановић Прва виолина Србије у јуниорској категорији.

„Свакако је било фантзастично, на сбаору је било много такмичара, али и много учесника. Раго нам је што смо овојили овако врене награде, оне су нам подстрек и мотивацијаз а даље успехе. Било је треме као и уве, али конкуренција је била озбиљна. Драго ми је што постоји једна оваква манифестација која везује све нас за виолину , али и људе који воле и да слушају, а не само да свирају виолину”, рекао је Пејовић.

Фото: ГЗС

„Виолину сам заволела од своје осме године, када сам кренула у музичку школу, прошле године сам освојила Златну, а ове године Прву виолину. Велика је част што сам свирала пред овако бројном публиком”, рекла је Маријановићева.

 

 

ТопПрес/ ГЗС