Топола – Опасан вирус Ковид -19 због којег је још увек ванредно стање у држави озбиљно је забринуо грађане. Нове мере и препоруке Владе Републике Србије промениле су свакодневицу и животне навике. Због тога, а и због бројних питања која муче мештане Тополе, народни посланик и председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић сваког викенда одговарао је на позиве грађана у кол центру општине, тако ће бити и данас.

„Од 10-11  часова сам у општини и разговарам са грађанима. Највише зову старији суграђани којима је потребна помоћ, углавном старији од 70 година који и не излазе из својих кућа. Позиве добијамо и од хроничних болесника којима су потребни лекови, и то волонтери редовно разносе. Иначе, наши волонтери  не узимају новац унапред, већ имају код себе извесну суму, купују све шта грађани поруче и тек кад однесу уз фискални рачун од грађана узму новац. Пружили смо од почетка ванредног стања више од 600 услуга, ту су куповина намирница, лекова и разношење пензија“ – рекао је за ТопПрес председник СО Топола Драган Јовановић и додао да су волонтери у протеклом периоду поделили и пакете помоћи које је општина обезбедила за одређене категорије становништва.

„Уз помоћ донатора и из буџетских средстава општине до сада смо поделили преко 500 пакета помоћи и око 130 пакета за родитеље са малом децом. Најпре смо пакете послали социјално угроженима у нашој општини то су пакети са основним животним намирницама и средствима за хигијену, потом родитељима где су уз тај пакет додати слаткиши и средства за хигијену намењена малој деци, а нисмо заборавили ни пензионере који су корисници најниже пензије“ – казао је Јовановић.

Иначе, пре појаве вируса Ковид – 19, врата канцеларије у којој борави Драган Јовановић, увек су била отворена за грађане, међутим због ширења опасне и заразне болести, разговор у четири ока замењен је за телефонски.

ТопПрес