foto-tanjug-jaroslav-papfoto-tanjug-jaroslav-pap

Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије обнавља возни парк после готово једне деценије. Осамнаест нових ватрогасних возила урађено је према европским стандардима. Осим шасија из Белорусије и немачких пумпи, све остало је направљено у Србији.

На једном ватрогасном возилу у току су завршне провере, два су већ готова и чекају испоруку Сектору за ванредне ситуације. До краја године биће испоручено укупно 18 цистерни.

„Овде су витла од 60 метара црева, има и допунских црева, тако да на безбедној удаљености може да угаси све врсте пожара на отвореном, било да су то ливаде, шуме, растиње“, објашњава Будимир Петронијевић, главни пројектант возила „Ватроспрема“.

Фабрика у Смедеревској Паланци прави специјализована возила већ седам деценија. Годишње произведе до 50 сложених возила, углавном за извоз, а возила за МУП први су посао за нашу државу после осам година.

„Пре месец дана је овде била њихова комисија, чули смо изузетне похвале са њихове стране. Изузетно висок квалитет рада и то је оно што морамо да негујемо у Србији“, истиче директор „Ватроспрема“ Драгиша Маринковић.

Министарству одбране већ су донирали 311 апарата за колективну деконтаминацију. Од нове године, за исто Министарство, репарираће 60 војних возила Техничко-ремонтног завода Чачак.

ТопПрес/ Извор:  РТС