Фото: Сајт општине ТополаФото: Сајт општине Топола

Топола – Испред Ватрогасног дома у Тополи јуче  је извршена свечана примопредаја вишенаменског ватрогасног навалног возила, објављено је на сајту општине Топола.

Николи Лазаревић, командиру Ватрогасно спасилачког одељења у Тополи, возило су предали Зоран Кочевић, начелник Управе за ванредне ситуације Крагујевац и Ненад Милошевић, командант Ватрогасно спасилачке бригаде Крагујевац. Примопредаји је присуствовао и председник општине Драган Живановић.

Возило марке “Волво” допремљено је из Шкотске и донација је хуманитарне организације Blajcvud Srbija. Ненад Милошевић је приликом уручења саобраћајне дозволе овог универзалног возила упознао присутне са карактеристикама и намени возила баш Тополи с обзиром на њен положај и велику фреквентност саобраћаја. Захваљујући на возилу, Никола Лазаревић је истакао да ће возило свакако побољшати рад одељења јер је опремљено свим неопходним средствима.

Ватрогасна јединица у Тополи располагаће техничким возилом. Намењено је превасходно техничким интервенцијама у саобраћају. Возило ће моћи да се користи и за техничке интервенције уопште јер је опремљено и мобилном пумпом. У опрему, поред алата за сечење, улазе и црева за гашење пожара што подразумева и цистерну капацитета за око хиљаду литара воде и другу пратећу опрему.

ТопПрес

Фото: Сајт општине Топола
Фото: Сајт општине Топола