Веће субвенције у товном говедарству и свињарству

Веће субвенције у товном говедарству и свињарству

Субвенције у товном говедарству и свињарству ове године биће значајно увећане, јер то омогућава буџет за пољопривреду, који је ове године за седам милијарди динара већи него прошле године, изјавио је за Танјуг помоћник министра пољопривреде Србије Ненад Катанић.

Ратификовањем споразума о слободној трговини између Србије и Турске добили смо шансу и у области товног говедарства. Биће увећане квоте са пет на скоро десет хиљада тона. Определили смо се за товну јунад, али и краве, које су у систему приплодних грла. Власник, с минимум две краве на фарми, оствариће право на 20.000 динара по грлу“, рекао је Катанић Танјугу, током Научно-стручног скупа „Добар дан, домаћине“, који је у Сремској Митровици организовао Пољопривредни факултет, уз подршку ресорног министарства и покрајинског секретаријата.

Идеја је да ове године буде подстакнута и органска производња, те да она, у односу на комерцијалну, буде увећана за 120 посто. Други приоритет је, каже Катанић, прерада пољопривредних производа.

„Осигурање, поготово од града, ове године ће бити посебно важна област, којој ћемо се посветити. Осим аутоматских противрадних станица, ове године биће инсталиран значајан број нових“, додао је Катанић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI