Број оболелих од вируса корона је у сталном порасту, али чини се да таква епидемиолошка ситуација не брине већину Београђана, који сматрају да је омикрон варијанта блага и да не доводи до компликација, док има и оних који су мишљења да је „боље спречити него лечити“ и бити опрезан.

Тако једна млада Београђанка каже за Танјуг да се упркос све већем броју оболелих не плаши короне и признаје да се не придржава никаквих епидемиолошких препорука.

„Раније сам се придржавала свих епидемиолошких мера, сада не, нормално се понашам“, казала је она.

Са друге стране, старији суграђанин истиче да због тренутне епидемиолошке ситуације има страх да ће добити корону, те да је због тога почео да носи маску у затвореном простору.

„Придржавам се неких мера тренутно, носим маску у затвореном простору и приликом одласка у маркет, али сам почео да је носим одскоро, када је епидемиолошка ситуација почела да се погоршава“, навео је он.

Млади Урош Качаревић наводи да није забринут због епидемиолошке ситуације, јер сматра да је омикрон сој блажи у односу на претходне таласе короне, па се и не придржава никаквих препорука.

„Треба људи да се чувају свакако, али није као што је било раније“, каже он.

Са тим је сагласан и Алекса Стојановић, који каже да је сада ситуација у вези са короном другачија у односу на претходни период, истиче да не носи маску „јер нема потребе за тим“.

„Људи не носе маске, нити се придржавају препорука, мислим да је то завршена прича“, наводи он.

Средовечна Београђанка Милица Кошчук каже да се не плаши да ће се заразити короном, јер су она и супруг већ прележали вирус, али да је због повећаног броја оболелих опрезна, те да држи дистанцу.

„Маску још увек нисам почела да носим, али ћу почети у наредним данима обавезно“, каже она.

Возач аутобуса из Београда наводи да је приметио да путници уопште не носе маску и да су се опустили, али да је он опрезан и да у овом периоду носи маску у затвореном простору.

„Немам чега да се плашим, шта буде – биће“, каже он.

Са друге стране, млади Београђанин Александар Бугарчић каже да нема утисак да је корона и даље присутна, те да се не боји заражавања и не носи маску, нити се на друге начине чува од вируса.

ТопПрес/ Извор: Танјуг