Прибојска бања, Фото: Принтскрин

Интересовање грађана за одмор на планинама и бањама за васкршње и првомајске празнике је веома велико и како за Танјуг кажу у туристичким организацијама, већина смештајних капацитета у овим дестинацијама је већ резервисана.

Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић каже да је у бањама резервисано око 90 одсто смештајних капацитета за Васкрс, а за Први мај између 80 и 90 одсто.

Када је о планинама реч наводи да је резервисан нешто мањи проценат места, али да је он ипак висок, па се на Златибору, Златару, Тари креће око 80 одсто а на Копаонику око 60 процената.

Директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић за Танјуг каже да је на овој планини тренутно резервисано 75 до 80 одсто места, али да се очекује да на дане празника попуњеност буде око 95 процената и да Златибор буде пун.

„Проценат резервација у бањама односи се на наше највеће бање, дакле Сокобању, Врњачку бању, Луковску бању, Пролом бању, Врдник, где се традиционално за празнике и очекује највише посетилаца“, каже Марија Лабовић.

Додаје да ће великој посећености наших најпознатијих туристичких дестинација за Први мај свакако допринети и то што доста излетника посећује ова места на дан или два а за очекивати је да њих буду пуна и излетишта близу градова.

„У прилог доброј посети иде и чињеница да се празници поклапају са школским распустом који траје и у данима између два празника, па ће доста породица са децом моћи да се одмара управо тих дана“, каже Марија Лабовић.

И директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић очекује да ће родитељи са децом на овој планини за време празника бити најчешћи гости.

„Очекујемо да ће за празнике на Златибору све бити попуњено и да ће бити око 35.000 до 40.000 гостију дневно. То ће наравно зависити и од времена, пошто је овде код нас и јуче био мало снега, али верујемо да ће се временске прилике до празника стабилизовати“, каже Живановић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг