Топола – Већници општине Топола састали су се данас 31 пут у скупштинској сали где је одржана седница општинског већа. На Дневном реду нашло се преко тридесет тачака међу којима су и две које се тичу Предшколске установе „Софија Ристић“.

„Донели смо предлог одлуке и упутили Скупштини на одлучивање за најзаслужније грађане за дан општине које ћемо наградити захвалницом и повељом као највећим признањем општине Топола. Имали смо низ појединачних захтева финансијске помоћи као и низ захтева за санацију локалних путева, као и две тачке које се тичу Предшколске установе. 1. септембра почиње школска година и наши предшколци ће кренути у нову установу са свим стандардима, завршена је документација око техничког пријема, било је доста проблема око сакупљања документације и самих радова јер се радило фазно. Са друге стране донели смо и низ закључака око санирања путева, доста километара се ради и радиће се, преко 25 километара асфалтних путева у овој години, поред тога радиће се и доста некатегорисаних путева, насипањем или гребаном масом“, казао је Игор Петровић, председник општине Топола за ТопПрес.

Фото: ТопПрес

Како је на седници већа речено за Предшколску установу „Софија Ристић“ издваја се око 12 одсто буџета. Донета је и одлука да се запосли додатан кадар и да се за њих обезбеде плате јер ће у нови објекат кренути рекордан број малишана.

Усвојено је и неколико појединачних захтева за одштету од уједа паса на територији општине Топола и за ову намену локална самоуправа издваја 15.000 динара по захтеву.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес