Топола – Тополски већници заседали су данас 29 пут у скупштинској сали општине Топола. Све тачке са Дневног реда су једногласно усвојене и било је присутно шест већника. Председник општинског већа Игор Петровић истиче да је једна од важнијих тачака са Дневног реда била и правилник о спровођењу  мера енергетске ефикасности за породичне куће са територије општине Топола за 2021. годину.

„Од сутра ће бити објављен и сам Јавни позив преко кога ће грађани моћи да конкуришу са конкретним мерама. Определили смо три категорије али све ће грађани бити упознати детаљно наредних дана. Што се тиче спортских организација настављамо и даље расподелу средстава у износу од милион динара такође смо сачинили списак и донели одлуку око уградње стругане асфалтне масе коју смо узели од путева Србије тако да ће три путна правца бити покривена са том масом. Са друге стране донели смо одлуке па смо недостајућа средства определили за изградњу две мреже фекалне канализације и то у улици  Николе Граовца и код Дома здравља. Донели смо и одлуке за финансијске захтеве појединаца које су упутили општинском већу“, изјавио је за ТопПрес Игор Петровић, председник општинског већа.

Фото: ТопПрес

На Дневном реду нашло се и неколико тачака које се тичу ЈКСП „Топола“, са реализацијом тих пројеката доћиће се до уштеде воде.

“ Веома важна одлука коју смо данас донели је за санацију таложника на фабрици за пречишћавање питке воде у Јарменовцима. Губитци су око 100 кубика дневно тако да ћемо већ од сутра кренути у процедуру да стручна фирма изврши замену тог дела што пре и да тако вратимо око 100 кубика дневно и смањимо губитке у водосистему. Јуче смо у Влади Србије имали прилику да потпишемо један пројекат где смо добили преко 35. 000 долара односно преко четири  милиона динара за изградњу 700 метара водоводне линије према Торовима за 24 породице тако да у наредном периоду ћемо убрзати процедуру око новог изворишта, тако да је општина Топола опредељена да максимално уложи напоре и финансијска средства како би што више воде обезбедили у овој сезони и ублажили рестрикције. Није лако и у већим градовима је тешко воде нема сушна је година, варош за сада није на мерама рестрикције али биће и овде ако се настави овакав тренд и воде буде све мање и ако се не редукује потрошња. Вода за пиће се троши за заливање, пуњење базена и то је расипање у ово годишње доба, апелујем на грађане да се рационално понашају.   У наредном периоду, надам се у сарадњи са републиком бићемо у прилици да заменимо око 20 километара водоводне мреже у вароши, то је инвестиција од преко три милиона евра али веома значајна за Тополу и тако ћемо смањити губитке који су сада око 50 одсто, ако не ове онда следеће  године, покушаћемо и да истражимо нове бушотине“, казао је Игор Петровић у изјави за ТопПрес.

Иначе, на Дневном реду се нашло и неколико појединачних захтева за новчану помоћ за лечење грађана са територије општине Топола, а већници су за те грађане определили по пет или десет хиљада динара.

ТопПрес

Фото: ТопПрес