Већници у Тополи усвојили завршни рачун буџета за прошлу годину, ево о чему је још било речи

Већници у Тополи усвојили завршни рачун буџета за прошлу годину, ево о чему је још било речи

Топола – У Тополи је данас одржана 50. Седница Општинског већа.  На Дневном реду се нашло око 30 тачака које су са потребном већином и усвојене. Кратка дискусија и једина тачка која није усвојена била је Извештај о припремљености система одбране од града на територији Радарског центра ,,Букуља“ за сезону 2022. године.

Фото: ТопПрес

„Седница је протекла у конструктивној атмосфери, имали смо конструктивну расправу нисмо усвојили извештај Радарског центра Букуља јер нисмо задовољни сарадњом.  Не указују нам на проблеме, нисмо се никада састали да би разговарали о аутоматским станицама, где су проблеми како помоћи и како да заштита буде што боља. Нисмо задовољни како то за сада функционише. Усвојена је одлука о завршном буџету и биће на Скупштини, домаћински смо пословали, наменски трошили средстава. Имали смо и увођење блок тарифе за воду,  то је превентива мера још увек нисмо у кризи али наговештава да ће бити сушна година и морали би да поведемо рачуна. Већ има око 50 литара у секунди потрошње а то не би одржали дуго ако се настави сушан период, мора се водити рачуна. За кориснике на селу који имају стоку имаће олакшице и за њих неће бити више тарифе. Такође смо дали у закуп Дом у Наталинцима и Жабарима, за Наталинце већ познат инвенститор ‘Клока бери’ док ће Дом у Жабарима узети у закуп Шивара која би на том месту требала да упосли неколико радника“, рекао је за ТопПрес Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Фото: ТопПрес

Поред ових тачака усвојено је и низ појединачних захтева суграђана за лечење или разне видове финансијске помоћи. Такође је усвојено и неколико захтева за разне врсте инфраструктурних радова.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

KOMENTARI