Већници усвојили, оштећеним домаћинствима ће се помоћи на следећи начин

Већници усвојили, оштећеним домаћинствима ће се помоћи на следећи начин

Топола – У Тополи су данас заседали чланови Општинског већа. На Дневном реду се нашло 13 тачака а најдужа полемика се водила око ванредне ситуације и како помоћи оштећеним домаћинствима. На претходним седницама одлучено је да се са 50 одсто средстава исплате домаћинства која приложе фискални рачун о купљеном црепу уз записник о пријави штете. Међутим, бројна домаћинства су своје оштећене објекте препокрили са половним црепом и немају фискални рачун. Због њих и осталих који су из социјално угрожених категорија данас је одлучено како свима помоћи.

Фото: ТопПрес

„По првој тачки Дневног реда било је много расправе и различитих мишљења, али смо донели одлуку да се по питању помоћи грађанима који су оштећени услед елементарне непогоде изађе у сусрет и да им се штета надохнади. Прво најугроженијим домаћинствима у износу до 50.000 динара а онда и осталима који су приложили рачуне. Исплаћиваће се само за цреп, не за остале радове на објектима и нећемо плаћати за викендице“, изјавио је за ТопПрес Мирко Радовановић, заменик председника општине Топола.

Фото: ТопПрес

На Дневном реду као и на свакој седници до сада било је низ појединачних захтева за финансијску помоћ за лечење наших суграђана или за надохнаду штете од уједа паса луталице. Такође је било и појединачних захтева за санирање путева.

Седници није присуствовало двоје чланова Општинског већа.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

KOMENTARI