Само два сата након данашњег пуштања у оптицај потрошено је 20.000 нових ваучера за одмор у Србији, саопштило је Удружење „Моја Србија“.

То удружење је саопштило да је због тога упутило Влади Србије и Министарству трговине, туризма и телекомуникација Србије иницијативу за одобравање нове квоте ваучера за субвенционисани одмор у Србији.

Након 100.000 ваучера за одмор у Србији која је потрошена већ почетком фебруара, Влада Србије је одобрила додатних 100.000.000 динара за нових 20.000 ваучера, који су након данашњег пуштања у оптицај потрошени за два сата.

„Сведоци смо незадовољства једног броја грађана који су прикупили сву потребну документацију, али због објективних околности нису били у могућности да је предају до 10 сати. Са друге стране, акција поделе ваучера за субвенционисани одмор у Србији се током претходног периода показала као једна од најисплативијих и најпопуларнијих субвенција, јер је иницирала велика улагања у туристичку инфраструктуру и довела до тога да домаћи туризам сваке године бележи двоцифрену стопу раста“, казао је Милан Ристић из удружења „Моја Србија“ и додао да би тек додатна количина од 100.000 ваучера задовољила тренутну тражњу, наведено је у саопштењу.

У удружењу „Моја Србија“ истичу да издвајањем додатног новца за субвенционисани одмор у Србији буџет не би био на великом губитку, јер готово сва уложена средства остају у оптицају у нашој земљи и врло брзо се, кроз порезе, доприносе и инвестиције враћају назад у буџет.

ТопПрес/ Извор: Танјуг