Топола – Сваког четвртка у Тополи је пијачни дан. Богата понуда сезонског поврћа, домаће хране, јаја, цвећа, обележила је Велики четвртак у Тополи. Тезге су биле испуњене разноврсним намирницама а купци су из шаренолике понуде могли да изаберу свашта за празничну трпезу.

Фото: ТопПрес

Живорад Бранисављевић скоро сваког четвртка долази на пијац и своје купце увек обрадује свежим поврћем. Овог четвртка у понуди је била зелена салата по цени од 30 динара, везица младог лука коштала је око 30 – 40 динара, спанаћ 150 динара килограм, јаја 25-30 динара комад, пројно брашно 100 динара килограм.

Живорад сваког четвртка на пијацу, фото: ТопПрес

„Црни лук 40 динара веза, бели 50 динара, празилук 120 динара килограм, зеље 40 динара везица, першун и пашканат 300 динара, шаргарепа 80 динара, купус 90 динара, цвекла 80 динара, кукурузно брашно 80 динара. Најбоље се продавао лук, али и остале намирнице, задовољни смо данашњом продајом“, рекла је Мирјана Гавриловић из Божурње.

Фото: ТопПрес

Мала Анђела била је најмлађи продавац на пијацу, она је у друштву своје тетке продавала разне украсе и фарбана јаја али и добро познати хлеб који припрема њена бака и низ других намирница из домаће кухиње.

Фото: ТопПрес

„Донели смо италијанску фокачу то је једна врста погаче, домаћи хлеб који се припрема два дана, ускршња јаја, пакет супе од 150 грама 100 динара, хлеб 200 динара килограм. Офарбана јаја 50 динара комад, не офарбана 25 динара. Ту су и разни украси које је Анђела припремала, сваког четвртка смо на пјацу, од недавно смо у улози продаваца и за сада смо задовољни“, каже Јелена Лазаревић, Анђелина тетка.

Анђела и Јелена Лазаревић, фото: ТопПрес

Поред хране, солидно се продавало и сезонско цвеће које ће украсити многе домове и дворишта у дане празника.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес