Београд, Горњи Милановац – Kомерцијални уговор за изградњу дуго чекане приступне саобраћајнице Горњи Милановац – петља „Таково“, посебно важне за становнике Горњег Милановца и читаве околине, потписан је данас у Београду, у присуству председника Србије Александра Вучића.

У питању је саобраћајница која ће спојити Горњи Милановац и нови ауто-пут „Милош Велики“.

Председник милановачке општине Дејан Kовачевић, и сам присутан на потписивању, захвалио се посебно путем свог инстаграм профила председнику Србије.

„Данас је велики дан за грађане општине Горњи Милановац. Хвала председнику Републике Србије Александру Вучићу што је препознао значај ове саобраћајнице за грађане Горњег Милановца“, написао је Kовачевић.

Он је додао „живела Србија, живео Горњи Милановац“.

Уговор су потписали министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Србије Томислав Момировић, као и в.д. директора ЈП „Путеви Србије“, Зоран Дробњак, заједно са руководством кинеске компаније „Поwер Цонструцтион Цорпоратион оф Цхина Лимитед“.

Потписивању уговора присуствовала је и амбасадорка НР Kине у Србији Чен Бо.

Први човек ГМ наводио је да ће новом приступном саобраћајницом бити укинут теретни саобраћај кроз центар општине, како би сви пословни субјекти и фирме на адекватан начин користили нови ауто-пут.

Планом детаљне регулације биће изграђено 4,7 километара пута, а предвиђена је и реконструкција постојећег у дужини од 5,3 километра.

Такође, током данашњег дана, потписан је и Оквирни споразум о реализацији пројеката изградње обилазница око Пожеге, Ужица, Лознице и тунела испод превоја Kадињача.

ТопПрес/ РИНА