Топола – У просторијама Удружења “Загрљај“ у Тополи из године у годину кречење се одлагало, упркос потреби да се простору за рад удахне нова свежина и чистоћа. Сада је дошао ред да се зидови обоје у ведрије боје.

„Да би очистили, освежили и оплеменили простор који користимо за групни рад, неколико родитеља и ангажованих стручњака договорили су се да овај посао ураде по принципу “уради сам“. Ми смо удружење грађана, активности финансирамо кроз пројекте и врло је тешко обезбедити средства за текуће или инвестиционо одржавање зграде. Зато смо се договорили да сами уђемо у авантуру кречења простора“, рекла је за ТопПрес директорка Удружења Славица Ђурић Павловић.

Фото: Удружење Загрљај

Неколико родитеља, деце и стручњака Удружења распремили су простор који је сада доступан за кречење.

„Тренутно имамо 3000 динара које су донирале две маме из Удружења и добру вољу да уредимо простор за рад. Мислили смо да наставимо сами али се плашимо да је то превелики залогај за неколико нас, невичних молерском послу. Један тата из Удружења је нашао мајстора који ће нам по више него симболичној цени окречити собу“, наводи Павловић.

Да би свој циљ остварили потребна им је помоћ вредних и добрих људи.

„Овим путем  бисмо позвали људе који желе да нам помогну да се прикључе акцији. Добродошла нам је помоћ било кога ко има жељу да помогне, кроз куповину материјала или неколико сати волонтерског рада-сређивања после изласка мајстора, дезинфекције опреме, дидактичких средстава, намештаја.  Заједничком акцијом можемо учинити да простор у коме се окупљају и имају активности деца и млади са сметњама у развоју и њихови родитељи буде чист, здрав и леп“, закључује Павловић.

ТопПрес

Фото: Удружење Загрљај