Смедеревска Паланка –  Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас радове на реконструкцији пута Смедеревска Паланка – Михајловац и истакао да је на територији те општине само у последњих неколико година урађено 100 километара путева, што је од кључног значаја за привредни развој тог краја.

„Срећан сам и поносан када видим сваки пут који смо урадили. Овај од Смедеревске Паланке до Михајловца, дуг више од 20 километара и вредан преко седам милиона евра, посебно је важан, што најбоље показује задовољство људи који овде живе“, рекао је Весић.

На молбу општинског руководства ове године почеће да се ради и пут до Мале Плане, у којој живи више од 5.000 грађана, наводи се у саопштењу министарства.

„Не знам да ли ћемо тај пут до Мале Плане успети да завршимо ове године, зависи од времена, али ћемо свакако почети и урадити добар део“, најавио је министар.

Додао је да у општине сигурно постоји још много путева који треба да се ураде, те да ће се уз посвећеност надлежних да се сваке године уради по један – сви путеви бити обновљени.

„У Смедеревској Паланци урађено је скоро 100 километара путева. Највећи део је урадила локална самоуправа, али сви ми водимо једну политику. Важно је да сви водимо исту политику, и у Малој Плани, Михајловцу, Смедеревској Паланци, Београду, јер само тако можемо да напредујемо“, рекао је Весић.

Указао је да је за Смедеревску Паланку важан и пројекат изградње брзе пруге Београд – Ниш, на чијој ће се траси наћи и која ће омогућити да се од Паланке до Плане стигне за само 20-30 минута.

„Знам да то изгледа немогуће, али тако ће бити“, поручио је министар, додајући да то значи и развој туризма, локалне привреде и долазак инвеститора.

Навео је да ће се у Паланци градити нова железничка станица, док ће стара бити обновљена и претворена у музеј, који ће бити предат општине у надлежност.

Напоменуо је да ће Паланка, Велика Плана и Азања следеће године ући у пројекат „Чисте Србије“, што значи почетак градње више од 150 км канализационе мреже, са постројењем за прераду отпадних вода.

„Због свега овога, Србија не сме да стане. Зато је важно да се изабере политика развоја Србије, коју води председник Вучић, а ми ћемо наставити са изградњом путева“, поручио је министар Весић.

Председник општине Никола Вучен захвалио је министру на посети, истичући да изградњом 100 километара регионалних путева, Смедеревска Паланка исписује нову историју општине и Подунавског округа.

„Никада се није оволико улагало, не само у путну инфраструктуру, већ уопште, у Паланку, Подунавски округ, као у последњих четири, пет година. Последњих година путна инфраструктура је Паланку подигла из пепела“, рекао је Вучен.

ТопПрес/ Извор: Танјуг